İstanbul
26 Kasım, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Vatandaşın altınına göz diktiler


Vatandaşın altınına göz diktiler
İSGOLD Altın Rafinerisi Kurucu Ortağı Erdoğan Aşık, "Türkiye, şu an yıllık 200 ton altın ithal ediyor. Hedefimiz, her yıl yastık altındaki altının en az 200 tonunun ekonomiye kazandırılması yönünde" dedi.

Türkiye'de altın ile ilgilenen kuruluşların gözü vatandaşın yastık altı altınında! İSGOLD Altın Rafinerisi Kurucu Ortağı Erdoğan Aşık, "Türkiye, şu an yıllık 200 ton altın ithal ediyor. Hedefimiz, her yıl yastık altındaki altının en az 200 tonunun ekonomiye kazandırılması yönünde" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 12 Şubat'ta yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin, "Bu amaçla bugüne kadarki münferit çabaları toplulaştıracak, 1 Mart'tan itibaren 81 ilde en az bir adet olmak üzere, 2022 yılında da 1500'ün üzerinde kuyumcunun dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz" demişti. Nebati, devamla "Fiziki olarak biriktirilen altın tasarrufları kolay ve güvenli bir şekilde kuyumcular ve bankalar aracılığıyla finansal sisteme teslim edilebilecek. Talep edilmesi halinde fiziki olarak da geri alınabilecek" şeklinde konuşmuştu. Ancak getirilecek sisteme ilişkin çok sayıda soru var. Uzmanlara göre sisteme bilezik olarak verilen bilezik olarak geri alınmayacak zira toplanan altınlar gram ya da külçe altına dönüştürülecek! Yapılan çeşitli araştırmalara göre Türkiye'de yastık altında yaklaşık 5 bin ton altın bulunuyor.

Talipli sayısı artıyor

Öte yandan İSGOLD Altın Rafinerisi, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili hükümetin açıkladığı programa destek verdiğini duyurdu. İSGOLD Kurucu Ortağı Erdoğan Aşık, yastık altındaki altınların güvenli bir şekilde ekonomiye kazandırılması için şu ana kadar 4 banka ile anlaştıklarını, diğer bankalarla görüşme halinde olduklarını, kuyumcularla da görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi. Erdoğan Aşık, yastık altındaki altın miktarının 5 bin ton olduğunu belirterek, "Amacımız, mümkün olan en yüksek miktarda altının ekonomiye kazandırılması. Türkiye, şu an yıllık 200 ton altın ithal ediyor. Hedefimiz, her yıl yastık altındaki altının en az 200 tonunun ekonomiye kazandırılması yönünde" ifadelerini kullandı.
İstanbul Altın Rafinerisi AŞ (İAR) Üst Yöneticisi (CEO) Ayşen Esen de geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, geliştirilmesi gereken bir hususun da banka tarafından bir faiz veya kâr payı belirlenmesi olduğunu aktararak, "Nemanın yüzde 2.5'lar mertebesine çıkarılmasını öneriyoruz" demişti.

YENİ MESAJ / DETAY HABER

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!