Yaşanan süreci siyasi kazanım etmek için kullananları da ogün de kınadık bugün de kınıdığını ifade ederek Telekerek "Siyasi değerlendirmeler farklı olabilir.O dönem mağduriyet adına siyasi olarak kullanılmış olabilir,başarılı olmuş olabilir ama 367 kararı HUKUKİ OLARAK DOĞRUDUR" dedi.
Tekerek yaptığı açıklamada şunları kaydetti "Anayasa Hukuku ve 367 kararı tartışmalarını yine açtılar bugünlerde. Kıymetli dostlarım , Anayasa Mahkemesinin o dönem aldığı 367 kararı hukukidir.
Arzedelim ; 367 tartışmalarından evvel ,birçok hocamız (Prof.Doktor Mümtaz Soysal da içinde) ve hukuk öğrencisi arkadaşlarımızla birlikte Anayasa Mahkemesi Kararı Açıklanmadan yaklaşık 20 gün evvel , noktası virgülü dışında ,
O dönem Çok Değerli Hocalarımızın Teşvikiye ilgimiz sebebiyle çalışması yapılmış , diğer arkadaşlarımla birlikte hazırlanmış hepsi adına Şahsımın imzasını taşır şekilde ; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi , Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi “ O dönem bu iki parti birlikte hareket ederken ” , Bütün gazetelere….birçok kuruma yazılı olarak gönderilmiş ,iletilmiştir.
Her iki karar da aynıdır.Bizim ve hocalarımızın Anayasa Mahkemesi Kararı verilmeden “evvel” hukuki görüş ve düşüncemiz de Anayasa Mahkemesi Kararı ile aynıdır. Bahsini ettiğimiz partilerin genel merkezleri , kurum ve kuruluşlarının arşivlerinde “YAZILI” olarak mevcuttur.
Hukukçu kimliğiyle siyasi kimliği birbirine karışmış Sayın Bülent Arınç , o dönem bunun siyasi kazanım elde etme adına bayraktarlığını yaparak “Hukukçu” kimliğini kaybetmiştir.Bu anlayışın bir benzerini Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde de göstermiş……; Devletimizin ,Milletimizin , Ordumuzun, Partisinin….de çok zararlar görmesinin de sorumlularındandır….Daha fazlası Milletin takdirindedir.Devletin bir çok mevki ve makamında yer aldığı için bu kadarla yetinmeyi yeğliyor Hukuki değerlendirme yanında diğer muhakemeyi vicdanlarınıza bırakıyorum."
Haber Tanık - Resul Özdil
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.