© Haber Tanık

İpsala Belediyesinde İşçi Kıyımı

Edirne'nin İpsala ilçesinde, son yerel seçimlerin ardından belediyenin önceki dönem İyi Partili Başkanı Abdullah Naci Ünsal, mevcut yönetime karşı iyi niyetli yaklaşımına rağmen karalama politikaları ve işçi mağduriyetleriyle karşı karşıya kaldıklarını iddia ediyor. 

Edirne'nin İpsala ilçesinde, son yerel seçimlerin ardından belediyenin önceki dönem İyi Partili Başkanı Abdullah Naci Ünsal, mevcut yönetime karşı iyi niyetli yaklaşımına rağmen karalama politikaları ve işçi mağduriyetleriyle karşı karşıya kaldıklarını iddia ediyor. 
8 binden fazla nüfusa sahip İpsala ilçesinde, 2024 dönemine kadar belediye başkanlığı yapan İyi Partili Başkan Abdullah Naci Ünsal, İpsala Belediyesi'nin 38 milyon TL'nin üzerindeki borcunu kapatarak, 50 milyon civarında bütçeyle başkanlığı yeni belediye yönetimine devrettiğini ifade etti. Kendi döneminde belediyenin öz bütçesiyle şehrin her türlü ihtiyacını karşıladığını ve gerekli yatırımların yapıldığını da vurguladı. 
 Ancak, Ünsal'ın görevde olduğu sürede belediyede işçi istihdamını artırma çabaları, seçimi kaybettikten sonra siyasi çekişmelerin gölgesinde kaldığı da belediyeye yakın kişilerce iddia ediliyor.
İpsala Belediyesi'nin CHP ve Ak Partili meclis üyelerinin işçi mağduriyetlerini siyasi çıkar için kullandığı da başkaca iddialar arasında.abdullah Naci Ünsal'ın çiftçilik ve esnaflığıyla tanınması, İpsala halkı tarafından sempatiyle karşılanırken, Abdullah Naci Ünsal tarafından işe alınan 76 işçinin mağduriyetlerinin giderilmemesi ve siyasi polemiklerin artması, halk arasında rahatsızlık oluşturdu. 
Yeni seçilen Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Belediyesi sayfasında da yayınlanan son meclis toplantısında işçilerin sendikal haklarının karşılanmayacağını ve işçileri hukuki başvarmalarını önerdi. 
Yayının ardından işten çıkarılmaların gündeme gelmesi, tepkilerin artması neden olurken, işçilerin iş kanununda yer alan "iş verenin iş akdini feshetme" maddesine göre 76 kişiyi işten çıkarmaların gerçekleştirildiği öğrenildi. 
CHP ve Ak Parti Birlikte Hareket Etmiş!
İpsala Belediyesi'nin meclis toplantılarında seçimlere 14 ay gibi bir zaman kala İyi Partili Abdullah Naci Ünsal'a karşı CHP ile Ak Partili meclis üyelerinin birlikte ittifak içinde hareket ettiği öğrenildi. 

Şahsi sosyal medya hesaplarındanda açıklama yayınlayan eski İpsala Belediye Başkanı  Abdullah Naci Ünsal: 
"İyi Partili önceki Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal "Değerli İpsalalılar öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Yeni seçilen belediye başkanı ve meclis üyelerimize ilçemize güzel hizmetler edebileceği yeni bir dönem ve başarılar diliyorum.  Bir süredir kamuoyunu meşgul eden işçi çıkarlarıyla ilgili gündemi takip ediyorum. İşten çıkartılan Ekmeklerinden olan çalışma arkadaşlarıma geçmiş geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 
Şimdi asıl konuya gelelim sayın belediye başkanı Mehmet kerman kendi siyasi ikbali ve siyasetten yaptığı işçi çıkarmalar ile ilgili gündemi yalan yanlış yönlendirmektedir işçi çıkarmaları konusunda haklılığını ispatlama çabasına girmiştir 2019 yılında göreve geldiğimizde bunlar maaşları ödeyemez diyenler şimdi çıkmış maaşları ödeyemeyiz diyorlar.
Göreve geldiğimizde 38 milyon borç içinde bir belediye bulduk 38 milyon rakamı kimseyi aldatması 2019 rakamları ile 2000 tane asgari ücret tutarı yapıyordu şimdilerde karşılığının ne kadar olduğunu sizin takdirinize bırakıyorum ayrıca sayın kerman 86 personelle belediyeyi bıraktığı söylüyor İş-kurdan çalışan 129 kişiyi hesaba katmıyor sanırım yani toplamda 215 personelle çalışan bir belediye devraldım ancak iş-kur‘dan çalışanların sadece 27’si aktif çalışıyordu diğerlerini görmek bizlere nasip olmadı. Sayın Kerman belediyemizde emeklileri ile çalışan arkadaşlarıma gelince belediyemizin parasında doğan çocukların hakkı var bunlar seçim rüşveti diyor da kendi döneminde işkur üzerinden seçim üzeri aldıkları ne anlama geliyor söz konusu iş-kurda çalışan partili yöneticilerinizin kendileri eşleri çocukları parti sekreterleriniz olunca işkur’un parasında doğan çocukların hakkı yok mu? Benim anlayışım da devletin parası ayrı belediyenin parası ayrı olmaz hepsinde Halkımızın hakkı vardır ben de beş yıllık görev sürem de bu hakka son derece dikkat etmeye özen gösterdim iki defa müfettiş denetlemesi geçirerek bu sınavdan da alnim ak başım dik olarak çıktım. Sonuç olarakta borçuz ve kasasında 50 milyon parası olan bir belediye devir ettim. işçi maaşlarını veremeyiz diyenlere karşılık beş yıl boyunca tüm çalışma arkadaşlarımızın haklarının sonuna kadar verdim ve vermeye de devam edecektim ben hesabımı yaparak plan yaparım beş yılda bu bilinçle görev yaptım eleman alımı dahil hiç bir işi hesapsız yapmadım belediyemize insanlarımıza istihdam sağlayarak ilçemizdeki işsizlik konusuna ve bununla birlikte ilçe ekonomisine katkı vermeye çalıştım kısacası Betona değil insana yatırım yapmayı tercih ettim. Başka bir konuya gelince son bir ayda 60 kişi aldığımı söylemiş sayın kerman şimdi buradan tüm kamuoyunun önünde bunu ispatlamasını istiyorum son bir ayda alınan işçi sayısı 20 kişidir.
30 Mart 2024 cumartesi günü tüm işçi kardeşlerime mesaj atarak haklarınızı alacaksınız kimsede işten çıkarılmayamayacak diyen sayın Kerman belediyede çalışan sayısını bilmiyor muydu? Kaç kişiye mesaj attığından haberi yok muydu? Şimdi siyasi rüşvet olarak kendi söz verdiği onlarca kişiye yer açmak için siyasi amaçla yapacağı işten çıkarmalara mazeret arayıp iftira atmayı bırakıp vaat ettiği tüm sözleri yerine getirmesini bekliyorum. 
Son bir söz olarak da diğer rakibim CHP adayı Cenan Bey’e siyasi rüşveti güneş motel lobileri geleneğinden gelen sizler bu dönemde İpsala‘da çiftlik toplantılarıyla hayata geçirdiniz bu konuda sizden öğrenecek bir konu olduğuna inanmıyorum başkanlığım döneminde parti ayrımı yapmadan çalışmış ve ayrım yapmadan İpsala’ya vatandaşlarımıza istihdam sağlamış bir işçi dostu olarak size tavsiyem İpsala’da samimiyetsizce şov yapmak yerine işçi haklarını gerçekten savunuyorsanız sizlere diğer belediyelerden çıkarılan işçi kardeşlerimizin yanında görmek isterim. Kamuoyuna saygılarımla"  
İpsala halkı, işçi mağduriyetlerinin giderilmesi ve siyasi çekişmelerin son bulması için yetkililerden adil bir yaklaşım bekliyor. Abdullah Naci Ünsal'ın halk nezdindeki iyi niyetinin korunması ve işçi haklarının gözetilmesi, ilçenin huzuru ve refahı için önem arz ediyor.
Belediye Başkanına Çağrı
İpsala halkı adına, işçi mağduriyetleri ile  giderilmesi ve huzurun sağlanması için Belediye Başkanı Mehmet Kerman'a çağrıda bulunuyoruz. İşçilerin haklarının korunması ve adaletin sağlanması, ilçenin geleceği için hayati önem taşımaktadır. Belediye yönetimi olarak adil bir yaklaşım sergilenmesini ve işçilerin taleplerinin dikkate alınmasını bekliyoruz" dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER